Workshops ‘Omgaan met emoties van tieners’

verdriet

Hoe gaan jij en je tiener om met die puber-emoties?

Veel gamen en drinken. Onredelijk zijn. Stemmingen die wisselen als een blad aan de boom. Onbezonnen, uitzinnig blij, intens verdrietig. De emoties van tieners zijn vaak niet te volgen. Voor jou als ouder niet, voor hen als tiener vaak ook niet. Met dat onwennige lijf, die onbekende hormonen en emoties zijn ze ‘emotioneel incontinent’.

Om de sfeer in huis een beetje aangenaam te houden, is het belangrijk dat in ieder geval jij met die emoties om kunt gaan. Dat maakt het gezinsleven een stuk prettiger.

In juni organiseren we een serie van drie leuke workshops die je helpen om met de emoties van je puber om te gaan. Je leert waarom ze doen wat ze doen en waarom ze daar (bijna) niets aan kunnen doen. Je ziet ook wat jouw gedrag voor invloed heeft op hun gedrag.

Voor wie zijn deze workshops?

De serie van drie workshops geven we voor ouders van pubers die stevig puberen. We werken met een kleine groep ouders – zonder de pubers! In zulke kleine groepen kun je perfect leren van de workshopsbegeleidster, maar kun je ook je eigen ervaringen met elkaar delen. Je zult ontdekken dat andere ouders tegen precies dezelfde dingen aanlopen.

Om er met andere ouders mee bezig te zijn, blijkt keer op keer te werken. Jullie zijn immers allemaal ervaringsdeskundigen. Bovendien zijn de workshops hartstikke leuk!

Wat gaan we doen?

Dit zijn onderwerpen die in de workshops langskomen:

  • Hoe werkt dat puberbrein eigenlijk?
  • Waarom doen pubers wat ze doen?
  • ‘Ik haat je!’ Meent ze dat nou?
  • Welke invloed heeft mijn gedrag?
  • Hoe herken ik signalen van mijn kind?
  • Veel handige tips

De workshops worden regelmatig gepland en zijn op avonden van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur) bij CJG Woensdrecht aan de Kromstraat in Hoogerheide. De workshops zijn gratis.

Aanmelden

Wil je geïnformeerd worden zodra een nieuwe serie start, stuur dan een mailtje naar m.stroop@woensdrecht.nl onder vermelding van  workshops Omgaan met emoties van Tieners.

Hulp nodig of vragen?