Sociale vaardigheidstraining He, ik doe mee!

Sociale vaardigheidstraining

Het CJG Woensdrecht biedt sociale vaardigheidstrainingen voor basisschoolkinderen vanaf groep 4 tot en met groep acht.

Deze training is bedoeld voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het omgaan met verschillende sociale situaties, zoals bijvoorbeeld het uiten van bepaalde emoties en voor jezelf opkomen. Tijdens de bijeenkomsten komen diverse onderwerpen aan bod, zoals pesten, luisteren en het leren nee zeggen. De kinderen leren spelenderwijs om te gaan met bepaalde situaties en kunnen in de groep met elkaar oefenen en van elkaar leren. 

De training bestaat uit negen bijeenkomsten van 1 uur.

Vooraf aan de training is er 1 (verplichte) ouder-info-avond en een intake met het kind en één van de ouders. Het is van belang dat ouders hun kinderen kunnen steunen/uitdagen bij het oefenen in de sociale vaardigheden.

Het CJG biedt een training aan na de zomervakantie 2019 op locatie CJG Woensdrecht in Hoogerheide, mits er voldoende aanmeldingen zijn.

Opgeven kan via zorg@woensdrecht.nl of via tel nr 14-0164 (optie 3).

De training kan  bij voldoende aanmeldingen vanuit 1 school op school gegeven. (min 6 , max 8 kinderen per sova groep). Opgeven of informatie kan opgevraagd worden via de school (leerkracht/IB-er) van het kind.