Positief Opvoeden: Workshops Leren luisteren

Fatherson

Leren luisteren stopt ruzies en zorgt voor een goede sfeer

Ken je deze situatie? Vader eet z’n autostuur op van woede en moeder zit machteloos naar buiten te staren. En op de achterbank zijn de kinderen uitgebreid aan het ruziën. Of deze: iedere dag is het een strijd om de kleinste dingen. Helpen met afruimen, speelgoed opruimen, of wel of geen telefoontijd.

De oplossing is Leren Luisteren. Je kind naar jou, maar jij ook naar je kind. Als jullie naar elkaar luisteren, zijn er minder conflicten en ruzies en verbetert de sfeer aanzienlijk.

In november organiseren we drie leuke workshops die je helpen bij het leren luisteren. Als je deze drie workshops volgt, leer je grenzen te stellen en om het (toch) gezellig te houden. En als dat niet direct lukt, ontdek je ook hoe je in kan grijpen om de situatie weer terug in het goede spoor te krijgen.

Voor wie zijn deze workshops?

Deze serie van drie workshops geven we speciaal voor ouders van kinderen in basisschoolleeftijd. We werken in kleine groepen van zo’n 12 ouders. Dat is een ideale groepsgrootte om te kunnen leren van de workshopsbegeleidster, maar ook om met elkaar in gesprek te gaan over de ervaringen met luisteren thuis.

Niet luisteren, ruzies en ongehoorzaamheid kunnen voor veel gedoe in je gezin zorgen. Om er met andere ouders aan te werken, blijkt keer op keer te werken. En bovendien is het hartstikke leuk!

Wat gaan we doen?

We werken tijdens de workshops met Triple P-methode. In grote lijnen zijn dit de onderwerpen van de workshops:

  • Wat is ongehoorzaamheid eigenlijk?
  • Waarom zijn kinderen ongehoorzaam?
  • Hoe kun je ongehoorzaamheid voorkomen?
  • Hoe leer je kinderen grenzen?
  • Duidelijke instructies geven
  • Veel handige tips

De workshops zijn avonden van 20.00 – 22.00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) bij CJG Woensdrecht aan de Kromstraat in Hoogerheide. De workshops zijn gratis.

Aanmelden

Wil je geïnformeerd worden zodra een nieuwe serie start, stuur dan een mailtje naar m.stroop@woensdrecht.nl onder vermelding van  workshops Leren Luisteren.

Hulp nodig of vragen?