KIES voor jongeren

e

Heb je net gehoord dat je ouders gaan scheiden? Zijn je ouders al een tijdje gescheiden? Of zijn ze al heel lang uit elkaar? Dan is een KIES-groep misschien wat voor jou! 

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situaties. Het maakt niet uit of dit lang geleden is of dat je ouders nog maar pas uit elkaar zijn. Ook als je er niet veel last of verdriet van hebt, kan het toch fijn zijn om er eens over te praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaakten.

Wat ga je doen?

In jouw KIES-groep zitten vijf tot tien jongeren en twee KIES-coaches. Jullie komen zes tot acht keer bij elkaar. Die bijeenkomsten duren ongeveer anderhalf een uur. In de KIES-bijeenkomsten komt aan de orde wat jou bezighoudt rondom de scheiding. Je wisselt tips en ervaringen uit en zo help je elkaar om de scheiding beter te begrijpen en het een plaats te geven. Je krijgt een andere kijk op je eigen situatie en alles wat er veranderd is. Het kan je helpen om nog beter op te komen voor jouw wensen en belangen.

Heb je een broertje of zusje wat nog op de basisschool zit? Dan is de KIES-groep voor basisschoolkinderen misschien iets voor hem of haar.