KIES-groep voor basisschoolkinderen

Fighting mom and dad

Voor wie?

De KIES-groep voor basisschoolkinderen van gescheiden ouders is voor kinderen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool van wie de ouders minimaal een half jaar gescheiden zijn. Ieder kind heeft last van een scheiding. De vertrouwde basis valt weg en de dagelijkse situatie wordt anders. Daarom is er KIES.

Is jouw kind jonger? Overleg dan met het CJG voor een passend aanbod. Is je kind ouder? Kijk dan bij KIES voor Jongeren.

Wat gaan de kinderen doen?

  • Op 3 september 2018 wordt er een informatieavond gehouden voor KIES basisschoolkind van 19.00 – 20.00 Kromstraat 4, Hoogerheide (BWI – CJG gebouw). Aanmelden voor de informatie avond is verplicht en kunt u doen onderaan de pagina via de roze knop: aanmelden. 

Deze KIES-groep is een spel- en praatgroep voor kinderen in echtscheidingssituaties. Aan de hand van opdrachten leren ze de scheiding beter te begrijpen en ze leren omgaan met de veranderde situatie. Zo kunnen ze de scheiding beter verwerken.

Het programma bestaat uit 8 bijeenkomsten. Twee gecertificeerde KIES-coaches begeleiden de bijeenkomsten. KIES werkt goed en kinderen voelen zich beter!

Voor de bijeenkomsten van start gaan, is er een informatieavond voor ouders. Na afloop is er een evaluatiebijeenkomst. Soms zelfs een tussenevaluatie. Voor ouders zijn er ook speciale ouderbijeenkomsten KIES Gescheiden Opvoeden en is er een KIES-groep voor jongeren.

  • Deelname = Gratis
  • Aanmelden = Verplicht

Voor vragen of als u zich wilt aanmelden voor de informatie avond, kunt u gebruik maken van onderstaande aanmeldbutton.

Aanmelden voor de bijeenkomsten KIES

via Intern Begeleider (IB’er) op school.