KIES Gescheiden Opvoeden voor gescheiden ouders

Scheiden

Gescheiden ouders staan voor een behoorlijke uitdaging. Ze moeten ‘alle ballen in de lucht houden’ voor zichzelf en hun kinderen. En dat bovenop alle emoties die de scheiding toch al met zich meebrengt. Niet zelden vragen ze zich af: waar doe ik goed aan voor de kinderen en voor mezelf? Afspraken maken met je ex blijkt lang niet altijd eenvoudig. Om nog maar te zwijgen van de financiën of de vakantieplanning.

In september organiseren we drie avonden over Gescheiden Opvoeden. Gescheiden ouders gaan onder begeleiding van twee KIES-coaches actief met andere gescheiden ouders aan de slag om te ontdekken hoe ze het goede voorbeeld voor hun kind en voor hun ex kunnen zijn en zo de ouder worden die ze willen zijn.

Voor wie zijn deze avonden?

De avonden over Gescheiden Opvoeden zijn speciaal voor gescheiden ouders. Je praat samen met andere gescheiden ouders over hoe je jouw ouderschap en opvoeding vorm kunt geven. Uitgangspunt is jouw eigen kracht en mogelijkheden. Je mag met je ex komen, maar uiteraard ook alleen.

Wat gaan we doen?

Op elke avond staat er een thema centraal, maar er is ook alle ruimte om vragen te stellen.

  • De eerste bijeenkomst gaat over de scheiding en de gevolgen voor jou en je kind(eren). Hoe ga je om met jouw emoties? En waar heb je invloed op en waar niet?
  • Op de tweede avond sta jij als ouder centraal. Hoe kun jij je gedrag veranderen? Wat voor ouder wil je zijn?
  • De opvoeding en je kind staan op de derde avond in het middelpunt. Wat wilde je bereiken met de opvoeding van je kind? Wat doet voorbeeldgedrag van jou bij je kind en bij je ex?

CJG Woensdrecht biedt de avonden aan en gecertificeerde KIES-coaches begeleiden de groep.

Aanmelden

De KIES Gescheiden Opvoeden-avonden zijn op donderdagavond 6, 13 en 27 november 2018 van 20:00 uur tot 21:30 uur. De locatie wordt nader bepaald. Aanmelden via onderstaande knop: aanmelden.