KIES - cursusaanbod

choice

KIES voor kinderen van gescheiden ouders

Ouders scheiden, kinderen niet. Kinderen willen het liefst dat hun ouders bij elkaar blijven. Ze willen niet kiezen tussen hun ouders en ruzie is al helemaal vervelend. Ieder kind heeft last van een scheiding, zelfs als het allemaal soepel verloopt.

De breuk tussen hun ouders betekent voor kinderen het verlies van een veilige omgeving en vertrouwde dingen. Hun dagelijkse situatie verandert. Erover praten is niet zo gemakkelijk, maar het helpt wel. Het voorkomt dat er onverwerkt verdriet blijft hangen.

Een KIES-groep kan helpen.

Lees meer in dit interessante artikel

Wat is een KIES-groep?

KIES staat voor Kinderen In Echtscheiding Situatie. Een KIES-groep is voor kinderen van gescheiden ouders. Er doen maximaal 10 en minimaal 5 kinderen aan mee.

Een KIES-groep met basisschoolkinderen komt acht keer bij elkaar, een KIES-groep voor jongeren bijeenkomsten zes tot acht keer.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen komt op speelse wijze aan de orde wat het betekent dat je ouders uit elkaar zijn. Kinderen leren het beter te begrijpen en worden gestimuleerd om op te komen voor zichzelf in de nieuwe situatie. Ze leren veel van elkaar en geven elkaar tips.

Wat doen kinderen in een KIES-groep?

We gaan aan de slag met creatieve werkvormen zoals tekenen, spel, toneel en verhalen. Deze werkvormen zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen.

Elke bijeenkomst heeft een thema:

  • Kennismaken en je verhaal vertellen
  • Herinneringen
  • Vertrouwen
  • Omgaan met veranderingen en hulp vragen
  • Omgaan met emoties (ik ben niet alleen)
  • Blij kunnen zijn met de nieuwe situatie

Aanmelden

Er zijn KIES-groepen voor basisschoolkinderen en voor jongeren uit het voortgezet onderwijs.

Informatieavonden : 

Start bijeenkomsten: