Internetten & Opvoeden

Internetten

Wellicht hebben jullie wel eens gehoord van Maria Genova. Zij is journaliste en schrijfster en heeft in 2014 het boekje Komt een vrouw bij de H@cker geschreven. Hierin verhaalt zij over de eenvoudige wijze waarop gewiekste internetcriminelen misbruik weten te maken van zwakheden in de grootste faalfactor ten aanzien van digitalisering: de mens. Het boekje is geen zware kost, leest gemakkelijk weg, ook voor de leek op internetgebied.

Zij heeft een nieuw boekje geschreven dat kan helpen bij het digitaal opvoeden van kinderen (en daarnaast wellicht handig om zelf wat meer zicht in een en ander te krijgen). Het boekje gaat vergezeld van een game dat je kinderen (of jijzelf uiteraard) kunnen spelen.

Insteek is dat de meeste ouders hun kinderen niet in voldoende mate digitaal opvoeden simpelweg omdat zij zelf niet weten hoe het zit. Maria Genova stelt haar nieuwe boek What the hack! gratis beschikbaar.

Je kunt het boek in pdf-vorm downloaden via deze link. De bijbehorende game, met dezelfde personages als in het boek, kun je spelen op www.joinhackshield.nl.(De linkjes zijn getest en veilig bevonden).

Uiteraard mag je deze informatie en de linkjes delen met een ieder waarvan jij denkt dat ze er iets aan hebben.

GGD-WestBrabant heeft samen met ‘onze’ Charlotte verschillende filmpjes gemaakt met tips etc: