Cursus OuderTeam - Je wordt ouders, je blijft partners

Oudercursus

Een kind op komst? Goede zorg voor je kind, begint bij goede zorg voor jullie als ouders. 

Negen maanden zwanger, je kind is geboren. Geweldig! Naast het geluk van de geboorte van je kind kan het even wennen zijn aan de nieuwe situatie als ouders. Hoe ga je daarmee om? Hoe verdeel je de taken en hoe geef je vorm aan het ouderschap? De cursus OuderTeam bereid je daarop voor. Zo sta je straks minder voor verassingen. 

Een baby op komst en dan?

Er bestaan veel cursussen voor zwangerschap, bevalling of bijvoorbeeld het omgaan met een huilbaby, maar een cursus over wat ouders kunnen verwachten bestond nog niet. De geboorte van een kind verandert de relatie tussen partners. OuderTeam helpt met deze overgang en bereidt deelnemers voor op wat er staat te gebeuren. 

Inzicht in elkaars verwachting

In vier cursusavonden (twee voor en twee na de bevalling) en een digitaal programma krijgen deelnemers van OuderTeam handvatten. Je doet oefeningen, denkt na over dilemma's en wisselt ervaringen uit met andere bijna ouders. Zo krijgen ouders meer inzicht in wat ouderschap inhoudt en in de verandering in de relatie. Door al voor de bevalling stil te staan bij elkaars verwachtingen en verschillen daarin, bereid je je samen voor op een gezamenlijk ouderschap. Dat verbetert wat je als ouder kunt doen, hoe je het samen doet en hoe het met jou als ouder en kind gaat!

Informatie / inschrijven

Er is geen vaste datum voor deze cursus, omdat er uiteraard wordt gekeken naar het bevallingsmoment en daaromheen wordt gepland. Heb je interesse in deze cursus? Geef je dan nu op door een mail te sturen naar: M.Stroop@woensdrecht.nl.